Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга вероятно няма да играе повече до края на сезона, а и за „армейците“ въобще. БЛИЦ първи съобщи, че бразилецът обмисля раздяла с клуба, а сега може да се окаже, че съботното дерби срещу Лудогорец (1:3) може да се окаже последния му мач с червената фланелка. Причината за това е очаквано тежко наказание за голмайстора.

Каранга участва в мелето след гола на Квадво Дуа от дузпа в 58-ата минута. Тогава в бутаницата нападателят на ЦСКА беше съборен на земята, но преди това удари в лицето испанския защитник на „орлите“ Сон. Това не остана скрито от съдиите и ВАР, а бразилецът получи директен червен картон от рефера Волен Чинков.

Това не укроти страстите на Фернандо Каранга, който започна да крещи на съдията и дори направи опит да го наплюе. В резултат на тези деяния таранът, който се завърна на „Армията“ през зимата, може да получи дълго наказание. Още повече, че това е вторият му директен червен картон от началото на годината.

Член 22 на Дисциплинарния правилник на БФС предвижда наказание от четири мача и глоба от 1000 лева за удар по главата на съперник при спряна игра. За нанесени обиди към длъжностно лице при спряна игра се предвижда спиране на състезателни права за две срещи и финансова санкция от 3000 лева. Наплюване на състезател или друго лице при спряна игра може да донесе забрана за участие в два двубоя и глоба от 400 лв.

Очаква се Дисциплинарната комисия към БФС да заседава утре, след като се изиграят двата мача от долната шестица на класирането в efbet Лига. Под внимание ще бъдат взети докладите на реферите, съдийския наблюдател и делегата на мача. Много е вероятно Фернандо Каранга да получи наказание, което ще му попречи да играе до края на сезона за ЦСКА. В зависимост от развоя на останалите срещи и финала за Купата на България, на „армейците“ предстоят три или четири мача. Домакинства на Крумовград и Черно море, гостуване на Локомотив (Пловдив) и евентуален бараж за участие в Лигата на конференциите.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!