Единственият продаден футболист на ЦСКА през зимната пауза Тодор Тимонов изрази впечатленията си от преминаването в руския Анжи (Махачкала).

"Всеки футболист отговаря за себе си", заяви Тимонов пред Канал 3 по адрес на това, че е единственият трансфериран от ЦСКА в чужбина тази зима.

"Във вторник сутринта летя за Анталия. Там предстои 10-дневен лагер, след което с отбора на Анжи ще се приберем в Махачкала. Не съм бил там, не знам и какъв е животът в този град. Нямам особени очаквания", заяви Тимонов.

"Говорихме с Благо Георгиев дали има смисъл да заминавам. Като цяло той каза, че във финансова гледна точка никъде другаде не можеш да получиш такива условия. Парите са в доста пъти повече, отколкото взимаме тук в България. Всичко е подписано, не знам как стоят нещата с жълтата карта и картотекираното, но договорът е финализиран", продължи играчът, известен с прякора Принца на Пловдив.

"Да, парите са една от страните заради които приех да играя там. За мен този трансфер е крачка напред. Трябва да попитате Любо Пенев защо бях на пейката в последните срещи. Дойдох в ЦСКА, направих силна подготовка, мислех че изведнъж ще стана като Роналдиньо. Това не се случи и последваха критики. Благодарен съм на ЦСКА, въпреки че имаше много плюнки. Напускам ЦСКА с добри чувства. Този отбор е трамплин за младите играчи. Не съм чак толкова голям привърженик на заведенията, обичам да излизам и да съм сред хора, но не злоупотребявам", добави Тимонов.

"Общо взето целта на шефовете и директорите в Махачкала е развитието на футболисти и продажбата им в по-големите отбори като Рубин (Казан). Това е и целта ми", завърши Тодор Тимонов.