Това, което агенция БЛИЦ предлага от месеци насам, най-после бе прозряно от ръководството на ЦСКА - Стойчо Младенов да поеме отбора. Вчера и Димитър Борисов, и Димитър Пенев признаха, че назначението на легендарния наставник трябвало да стане по-рано... Сетихте се, господа. Ама по-добре късно, отколкото никога.
 
В старанието си да бъдем обективни, да търсим винаги истината и да критикуваме остро шефове и треньори, нашата агенция се превърна в трън в очите на ръководството на ЦСКА. Не излязохме ли обаче прави, че тимът трябва да бъде воден от фигура, от личност, от легенда, оставила трайна следа в историята на клуба – и като футболист, и като треньор. Не бяхме ли прави, че тандемът Дуци-Пената е аматьорски експеримент, който ще доведе ЦСКА до кривата пътека. Не бяхме ли прави, че спускането на Симонович с парашут е най-идиотският преврат в цялата история на българския футбол. Не бяхме ли прави, че спасение може да се търси само в Стойчо Младенов. Последният коментар, в който призовахме за промяна, бе на 27 януари. Е, малко повече от месец след това на “Армията” прогледнаха и разбраха, че изборът е един – Екзекутора на Ливърпул.
 
БЛИЦ обаче има още въпроси, които ще продължи да задава. Дали ЦСКА има стабилно финансово бъдеще? Ще съхрани ли лиценза си? Ще бъде ли оставен Стойчо Младенов сам да дърпа конците? Ще получи ли цялата спортно-техническа власт? Ще получи ли пълно спокойствие до лятото, след като пое в движение състава – или при първата издънка ще започнат шушуканията? Ще ги има ли още тези, които задушават всеки треньор в паяжината на интрижките? Наистина ли босовете няма да се намесват в селекцията и ще получи ли Младенов нужния бюджет, за да стане ЦСКА такъв тим, какъвто Стойчо бе изградил при предишните си два престоя в Борисовата градина?  
 
БЛИЦ за разлика от други не припява втори глас на “червените” босове. И не казваме това, което мислят началниците, а което мислим самите ние. Ето защо ще припомним още нещо. С кого Стойчо Младенов сглоби силния състав от сезон 2007/08, спечелил с 16 точки аванс титлата – с Емил Костадинов. На “титаните” обаче, поне засега, не им отърва да върнат и Коща на “Армията”. А ЦСКА има нужда не само от силен треньор, но и от силен изпълнителен директор.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ