Баскетболният треньор и акционер в ПФК Левски Константин Папазов отправи историческо послание към цяла България, касаещо бъдещето на "синия" клуб. В интервюто за предаването "Карай направо" по NOVA с водещ Диана Найденова Тити призова час по-скоро да се намерят пет компании, които да спонсорират клуба от "Герена", като след това ще бъдат запомени като "петте компании, които спасиха Левски". Той отново подчерта, че вариантът с фалит на клуба не е изключен. За да бъде избегнат, по-скоро трябва да се намерят 5 милиона лева за погасяването на дълговете на Левски, натрупани от януари до края на юни.

"Молбата ми към всички хора, които могат - да помогнат. Аз съм роден на 17 юли и е абсолютнмо съвпадение, че точно тогава ще бъде събранието на акционерите на ПФК Левски. Мога да дам дума, че Наско Сираков и огромната "синя" общност, пред която имаме морален ангажимент, имаме визия за бъдещето. Тя минава през финансова криза, през по-друг бюджет... Искам да се обърна към цяла България, към всички, които обичат Левски. До 17 юли големите компании да помогнат на Левски с 5 милиона лева, за да можем да затворим финансовата страница на миналото на клуба и да създадем концепция за прозрачно управление на Левски", каза Папазов. 

"Взехме акциите, за да дадем хоризонт на Левски, защото в Дубай няма хоризонт за любимия ни клуб", каза Тити. Така той атакува забегналия и укриващ се в Емирствата бивш собственик на "сините" Васил Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения.

"Когато некадърно си управлявал, как да искаш да те уважават!? Диана, ще кажа всичките имена, покани ме втори път. Те са се упражнявали на гърба на Левски. Трябва да излязат и да кажат "Извинявайте, сбърках, тръгвам си!", а не да имат претенции", подчерта Папазов, който говори и по темата с провиненията му по пътищата. "Този, който ме снима в нарушение, за да бъде мотивиран да го направи отново, а аз да бъда мотивиран да не го правя повече, ще го наградя точно с толкова, колкото е санкцията", обяви баскетболният треньор. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+) 

"В живота няма съвършен човек. Аз имам слабост и това е управлението на автомобила", каза Тити, който преди дни беше глобен, след като бе заснет да преминава на червен светофар на кръстовище в София.

"Аз съм човек, който безумно вярва в Господ. Приемам тази ситуация като голямото мое спасение, защото си мислех, че съм положително приеман в обществото. От тази ситуация натрупах толкова много негативи. Чудесно, сега тръгвам от нулата да градя наново", каза Папазов.

Той е на мнение, че всичко, случило се в живота му, е с причина. Според него „във всеки ужас има нещо положително”. А в неговия случай това е фактът, че няма сила, която да го накара да мине на червено. От 2017 година Папазов има наложени 13 глоби и фишове. Твърди, че шест от тях не са негови, а на друго лице.

"Не е морално, когато си се изложил пред цяла България, да не си платиш глобите. Сам отидох в КАТ и доброволно подписах, че аз съм карал”, обясни баскетболният треньор и подчерта, че видеоклипът не е доказателство пред органите на реда. Той призна, че ако му предложат 100 000 лева и аплодисментите на 10-хилядна публика, ще избере аплаузите на феновете.

За Левски Тити каза още: "Това е магия, трябва да го чувстваш. Вчера си тръгна Нашименто. Купих му фанелка, целунах го и му се извиних, защото Левски не е бил коректен. Искам всички да разберат, че когато Левски е добре, държавата също е добре, защото 60% от населението е щастливо".

За него придобиването на акции на клуба е знак на изключително уважение от страна на Наско Сираков. "След Гунди, за мен, на второ място е Наско Сираков. Той е незабравим. Има неща, които остават за цял живот. Тези акции са на хората, те не носят дивидент. Вярвам в Господ и знам, че за да бъде истинско, да се случи, трябва да го изстрадаш и да възкръснеш, както Наско възкръсна като птицата Феникс. Мога да гарантирам, че Наско, аз, всички, които обичат Левски, имаме генерална концепция за бъдещето. Държим обаче някой да ни помогне за тези 5 милиона лева и да спасим клуба. Компаниите ще получат в пъти повече адекватно представяне", добави Папазов.

"Не може да има ревност, че ще бъде спасен Левски, който е доказано значимо нещо за България. Левски е необходимост. Дайте ни шанс, ще ви докажем, че можем да бъдем вечни. Ще управляваме искрено, всеки един лев ще се знае къде отива", подчерта Тити.