Светослав Тодоров отново се превърна в герой за Литекс. В най-важния мач Тоди отбеляза най-важния и най-ценен гол за “оранжевите” в настоящото първенство. Гол, с който тимът от Ловеч измести “сините” от първото място във временното класиране. Нападателят даде интервю за БЛИЦ ден след успеха с 2:1.
 
-Тоди, когато влизаше в игра в 70-тата минута, имаше ли предчувствие, че ще вкараш победния гол?
-Не, предчувствие нямах, но бях надъхан до краен предел заради уникалната атмосфера по трибуните. Българският клубен футбол има нужда от такава обстановка, от такъв заряд. Като видях страхотната ни агитка, както и тази на Левски, която също се представи на висота, се мотивирах максимално.
 
-Отново отбеляза ценно попадение за Литекс. В кой момент се почувства по-щастлив – когато наказа ЦСКА в София или снощи?
-Спор няма – голът ми срещу Левски ме направи повече щастлив. Все пак това е победен гол, който ни донесе много важен успех и най-важното – вече сме на първо място в класирането. Мисля, че по този начин се реванширах пред моите съотборници и нашите фенове.
 
-Защо?
-Заради дузпата, която пропуснах срещу ЦСКА. В мача с “червените” открих резултата, но след това не успях да отбележа от бялата точка. Сега се радвам, че този ми гол е с цената не на една, а на три точки.
 
-Би ли сравнил гола ти срещу Левски с някой от многобройните попадения, които си отбелязвал с екипа на Портсмут по английските терени?
-Ами усещането е почти едно и също. За мен е хубаво, когато доставям удоволствие на феновете. В Портсмут стадионът винаги беше пълен. Ето че и снощи имаше доста привърженици на Литекс. Ще бъде чудесно, ако те идват винаги на нашите мачове, тъй като без тях се губи величествената атмосфера. Искам още веднъж да им благодаря за голямата подкрепа, която ни оказаха.  
 
-От щаба на Левски обвиниха главния съдия Станислав Тодоров и неговите помощници, че са ги ощетили?
-Вижте, хайде най-после да оставим реферите на спокойствие. Извинявайте, но не може заради отсъден или неотсъден фаул или за някаква засада да се търси оправдание. Звучи доста дребнаво от страна на нашия съперник. Ние всички, включително и левскарите, трябва да благодарим на главния съдия, че спаси мача. Той успя да се измъкне от тежката ситуация в 32-ата минута, когато започна голямото меле. Станислав Тодоров се справи хладнокръвно и овладя положението.
 
-Литекс свали Левски от първото място и май отново поглежда към титлата...
-Ами няма нищо по-хубаво от това да си на върха. Никой не крие, че ще се опитаме да повторим класирането ни от миналото първенство, когато станахме шампиони. Може да звучи тривиално, но истинската битка тепърва предстои. Това, че днес сме първи, не означава, че сме си осигурили златните медали. С Левски имаме еднакъв брой точки, не бива да подценяваме и отборите зад нас.
 
-На трибуните на стадиона в Ловеч беше новият национален селекционер Лотар Матеус. С тези силни мачове, които изигра, ще бъдеш ли изненадан, ако получиш повиквателна за представителния тим на България?
-Защо да бъда изненадан? Аз съм на 32 години, но във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи. Винаги съм се старал да давам максимума от себе си, особено на тренировките, защото професионализмът е в кръвта ми.
 
-Каква е разликата между Литекс при Червенков и Литекс при Любослав Пенев?
-Нямам намерение да коментирам миналото... Или по-точно състоянието на нашия отбор при Червенков. Но ще подчертая, че обстановката и нивото на игра на Литекс се промени в идването на Любо Пенев. Ако някой иска да се убеди, нека да види тренировките ни, в които има хем страхотна дисциплина, хем емоция, настроение и раздаване до краен предел от всички футболисти. Личи си почеркът на Пенев. Всъщност този почерк се вижда на самите мачове и най-вече – снощи, когато победихме Левски.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ