Светослав Тодоров беше главно действащо лице в дербито ЦСКА – Литекс (1:1). Тоди отбеляза красив гол след прекрасна атака на ловчанлии, а малко по-късно пропусна дузпа. Нападателят даде кратко интервю пред БЛИЦ
 
- Тоди, вече два дни след мача непрекъснато се дискутира съдийството на Стефан Спасов. Твоето мнение за спорните моменти?
- ЦСКА скочиха много на рефера. Претендират за две дузпи. При първата ситуация при резултат 0:0 30% е дузпа, а 70% - не е. Значи “червените” докъде са я докарали – да надават такъв вой до небесата за едно положение, при което няма стопроцентово нарушение в наказателното поле. Втората им претенция е напълно неоправдана, защото няма никакъв фаул срещу техния нападател Тибони. Гледах на няколко пъти записа – просто е излишно да коментираме. Защо обаче в медиите се тиражират само претенциите на ЦСКА. Ами нашите – защо са “забравени”?
 
- За кои ваши претенции имаш предвид?
- След мача няколко специалисти, които не работят в Литекс, ми казаха, че дузпата, която пропуснах, е трябвало да бъде пребита. Вратарят Мболи е мръднал напред още преди моя удар. Аз това не го видях по време на изпълнението, но после, след като ме уведомиха и гледах записа, забелязах предварителното движение на алжиреца. Ами това защо в ЦСКА го пропускат. Щом те искат дузпи и настояват за обективно съдийство, тогава защо не беше пребита нашата!? Мисля, че вдигнаха излишен шум.
 
-Усеща ли се промяна и подем в отбора на Литекс след идването на Любослав Пенев и вярвате ли, че може отново да спечелите титлата?
-Промяна и подем има. Любо Пенев е амбициран да се докаже. Естествено, че вярваме и ще направим всичко, за да защитим първото място, което миналото първенство спечелихме.
 
-Ти дълги години игра в Англия. Там има ли такъв натиск върху съдиите?
-Абсурд! В Англия реферите също допускат грешки, но техните решения не са изваждани на преден план от медиите. Да не говорим, че никога съдиите не са обвинявани, че изпълняват поръчки, както у нас постоянно чуваме и четем. Гледах снощи по телевизията отзвуците от мача ни с ЦСКА и виждам следната картинка – тръгва си Стефан Спасов от стадиона и не може да стигне до автомобила. Журналисти и фенове го нападнаха и му искаха обяснение. Най-активен беше един запалянко, който засипа рефера с въпроси. Това не бива да се допуска в страна като нашата.
 
-Представяш се на много високо ниво, когато ти гласуват доверие. Чувстваш ли се по-комфортно при новия треньор, след като при Ангел Червенков не само не беше титуляр, но и не попадаше в групата?
-Аз съм професионалист и си изпълнявам задълженията. Тренирам пълноценно, но думата дали ще играя или не е на треньора. Така бих отговорил на този въпрос.
 
-Мнението ти за случващото се в националния отбор, където си играл и вкарвал голове?
-Според мен в националния тим на терена в официалните мачове трябва да бъдат само футболисти, които играят редовно в клубовете си. Мисля, че това е от изключително значение. В контролите - да, там може да се дава шанс на различни играчи, но в квалификации е съвсем различно.