Странни неща стават в Литекс. Имат си Светослав Тодоров, а се скъсват да дирят под дърво и камък нападатели от чужбина. Разни наемници, разни недоказани юнаци пристигат запъхтени в Ловеч, обличат оранжевата фланелка и после засичат. За разлика от Тоди, чийто мерник никак не засича. Чудно защо обаче Любо Пенев не залага често на 32-годишния стрелец в стартовия състав. А като погледнеш статистиката, се убеждаваш, че Светльо винаги е на точното място в точния момент. И бележи в най-важните за Литекс мачове. Спомнете си миналия сезон двубоите срещу “Левски” и ЦСКА. Те са достатъчни.
 
Снощи Тоди пак се появи, когато трябва. “Литекс” бе почти загубил от черногорския Могрен, но след влизането на Тодоров резултатът се обърна в полза на българския шампион. Загуба с 0:1 в пресявките на Шампионската лига щеше да звучи по един начин, но победа с 2:1 си е съвсем друго.
 
Някои наричат Светльо Златната резерва на ловчанлии. Не, той е Златен нападател. Винаги, когато е в “Литекс”, тимът става шампион. Да не говорим за уникалния му престой в английския Портсмут, където и до днес феновете го боготворят. Именно на Острова Тоди натрупа нужния опит, който му помага сега в Литекс. Тъй че – нека босовете на Литекс да спрат с обиколките из Европа и света, търсейки “златно находище”. Не разбраха ли, че то е сред тях...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ