Собственикът на Левски Тодор Батков за пореден път обвини ЦСКА в задкулисни игри. След победата над Миньор с 4:0 адвокатът нападна колегите си от Борисовата градина, коментирайки искането им за нов конгрес. Шефовете на “червените” останаха недоволни от слабото и тенденциозно съдийство от началото на сезона.

“Тези хора са вредни, те са чужди за българския футбол. Хора с неясно минало, неясни пари, т.е. с публични пари, изнудват кметове, взимат концесии за боклука. Те могат да се разпореждат по въпроса за боклука и боклукчиите. Не им приляга да искат промени. Да, действително, трябват промени в българския футбол, но не са те хората, които да ги искат. Нека първо си оправят бюджета, да се разплатят с другите клубове, да не си бият играчите и тогава да искат промени”, каза Батков.

“Имах среща с представители на УЕФА, които ме помолиха да говоря с определени хора тук. Не е редно аз да назовавам имената им. Казаха ми, че българското звено за борба с корупцията действа под европейската юрисдикция, затова то ще работи по тези случаи у нас. Ще се чуе, но дано последиците да са само за виновните, а не като цяло за българския футбол. Прокуратурата в Бохум работи върху Базел – ЦСКА, Динамо – ЦСКА. Това го обявиха германците, а те не се шегуват”, коментира още босът.

“През първото полувреме срещу Миньор играхме много силно, през второто намалиха оборотите. Доволен съм, имаме важен мач в четвъртък. Не подценявам никой в групите на Лига Европа, разузнали сме много добре Гент и се надявам да ги победим. Искам всички, които обичат Левски, да дойдат и да ни подкрепят”, завърши Батков./БЛИЦ