Бившият собственик на Левски Тодор Батков коментира актуалните събития в любимия му клуб, като си позволи да критикува Наско Сираков. Адвокатът обясни каква грешка е допуснал легендарния голмайстор, с което е подразнил феновете и заради това доста от тях са настроени срещу боса на "сините".

"Със Сираков напоследък почти не комуникираме. На 24 май го чакам на могилката (б.р. - за тържествата по случай 110-ата годишнина на "сините"), ако реши да дойде, защото там ще са феновете", каза при гостуването в БНТ Батков, който след избора на новия президент на БФС Георги Иванов влезе в Обществения съвет на футболната ни централа. 

"Хубавото, което беше извършено е, че се погасиха борчовете - главницата към НАП и се подписа споразумение за местните данъци, което дава спокойствие и няма да има проблем с лицензирането. Лошото обаче е, че липсва диалог, няма комуникация. По мое време Левски беше прозрачен, не се страхувах да комуникирам с медиите, с феновете. Тренировките бяха отворени, да, имаше и моменти, когато ни псуваха... Ръководителите на Левски трябва да си отворят ушите и да слушат какво им казват хората", посъветва Батков.

"Болно ми е, няма да участваме в Европа, предстоят три мача за здраве. После пак нов цикъл, нова селекция, продължават да бягат талантливи деца от клуба. Въпреки всичко Левски ще го има", продължи адвокатът. 

"Аз имах големият шанс, даден ми от Бог, да бъда начело на Левски 14 години. Дадох всичко от себе си, оттеглих се с достойнство, оставих следа след себе си. Всеки президент на Левски трябва да има същата мисъл и цел. На Сираков съм му давал съвети. Колко пъти съм му казвал "Айде, аз ще посреднича и дай да седнем и да се разберем с лидера на опозицията сред публиката". Обяснявам му, че няма от какво да се страхува, с този човек съм се виждал десетки пъти, псувал ме е, ругали сме се. По мое време Левски беше обединен", коментира още Батков.

Попитан дали Наско Сираков трябва да напусне клуба, бившият бос на "сините" обясни: "Не пледирам Сираков да напусне, но той трябва да се разбере с всички фракции. Феновете ги раздразни това, че те го избраха за пазител на акциите, а той започна да се нарича мажоритарен собственик. В исторически план собственикът винаги е бил човекът, който дава парите, а той не дава. Трябва да търси допълнителни приходи".