Локомотив (Пловдив) приема Левски в мач от първата шестица на Еfbet Лига. Двубоят на "Лаута" е от 20:15 часа и противопоставя петия и четвъртия във временното класиране. Срещата обаче се оказа само за престиж, след като Ботев (Пловдив) спечели Купата на България в сряда (3:2 над Лудогорец на финала), с което грабна квотата за Лига Европа и остави "смърфовете" и "сините" извън евротурнирите. 

Разплаканите Локомотив и Левски имат по 55 точки, като столичани са с по-добри показатели в преките двубои. 

"Смърфовете" са в серия от четири мача без победа, като загубиха последните два - 0:1 от Черно море и 1:4 от Крумовград. Очаква се тази вечер треньорът Александър Томаш да даде повече игрово време на футболисти, които по-рядко играят - Мартин Петков и Кристиян Пешов. Аут за мача е наказаният Оливер Камдем. 

Нов скандал в Левски, има изгонени ВИДЕО

Левски е само с една победа в последните си шест мача (1:0 над Берое на 20 април), като загуби четири от тях. В последния кръг "сините" завършиха 0:0 у дома с Черно море, а преди това отстъпиха с 1:3 на ЦСКА. Тимът на Николай Костов, който си тръгва след края на сезона, не спира да разочарова феновете си напоследък, като и този сезон се оказа много неуспешен за столичани.

За мача на "Лаута" треньорът на Левски не може да разчита само на възстановяващия се след операция Илиян Стефанов. Хосе Кордоба не игра срещу "моряците" заради болки в коляното, като е много вероятно да не вземе участие и тази вечер, за да не се рискува здравето му преди задаващия се негов трансфер в чужбина.

Шампионският отбор на Локомотив (Пловдив) от 2004 година ще бъде специален гост на мача тази вечер. Поводът е 20 години от спечелването на титлата. Редица футболисти от исторически сезон за "черно-белите", предвождани от Едуард Ераносян, ще се завърнат отново на "Лаута". Те ще бъдат уважени и аплодирани преди началото на двубоя от феновете, а след него ще има организирана за тях галавечеря.

Вероятни състави:

ЛОКО (Пд): Кристиан Томов, Ефе Али, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Оливер Камдем, Димитър Илиев, Христо Иванов, Ангел Лясков, Кристиян Пешов, Мартин Петков, Мичи Нтело

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Келиан Ван дер Каап, Цунами, Асен Митков, Карлос Охене, Марин Петков, Патрик Мислович, Фабио Лима, Джавад Ел Джемили, Рикардиньо

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024