Нападателят Тодор Колев изтърпя наказанието си от 3 мача и днес се завръща в игра за Етър в гостуването в Луковит на местния "Ботев". За първи път от доста време насам "виолетовите" са в пълен състав, без нито един наказан или контузен футболист.

“Разполагаме с всички налични играчи. Единствено Стамен Ангелов имаше лека травма в коляното, но ще бъде готов за мача. Гледахме видеозапис от мача ни с Видима-Раковски, видяхме както хубавото, така и някои неточности, които изчистваме. Завръщането на Тодор Колев вдига допълнително самочувствието на отбора. Готвим се сериозно, тренирахме на стадиона в Самоводене, който е добър. Има настроение, наясно сме, че мачът е важен, отиваме за трите точки”, коментира пред sport-vt треньорът на Етър Калоян Чакъров.

Според него тежката загуба на тима от Луковит в Свищов с 0:5 миналата седмица не означава нищо, тъй като всеки мач е различен, а и “Ботев” играе силно у дома. За първи път етръци ще излязат и с новите официални екипи, които са в традиционния виолетов цвят. Те отново са от марката JOMA и са осигурени от президента на клуба Александър Нанков.

“Болярите” гостуват на местния “Ботев” в мач от 13-ия кръг на първенството на Северозападната “В” група. Срещата е от 14:30 часа в неделя и е изкючително важна за етърци. Победата би оставила тима в борбата за първото място. Пет отбора в челото се вместват в рамките само на 6 точки – Спартак (Плевен) има 28, Бдин (Видин) – 27 (но и мач повече), Етър и Академик (Свищов) по 23, а Видима-Раковски – 22.

Кръгът е последен, но следващата неделя, 16 ноември, ще се играят и мачовете от отложения 11-и кръг, като етърци ще гостуват на Павликени. Задачата пред “болярите” е 6 точки от двете гостувания, тъй като лидерът Спартак (Плевен) има до края две леки домакинства срещу двата аутсайдера “Ботев” (Козлодуй) и Ситомир (Никопол).

СЕВЕРОЗАПАДНА "В" ГРУПА

13 кръг
9 ноември 2014 (неделя), 14:30 часа

Спартак (Плевен) - „Ботев“ (Козлодуй)
Ювентус (Малчика) - Бдин (Видин)
Павликени - Ситомир (Никопол)
Видима-Раковски - Партизан (Червен бряг)
„Ботев“ (Луковит) - Етър (Велико Търново)
Янтра (Габрово) - Академик (Свищов)
Ком (Берковица) - „Левски“ (Левски)