Опитният нападател Тодор Колев се завърна в родния си Етър. Играчът днес проведе първа тренировка на стадион "Ивайло". Още преди седмица, когато стана ясно, че Колев е поставен в трансферния списък на Лудогорец (Разград), тръгнаха слухове, че най-вероятно ще заиграе отново с виолетовия екип.

"Засега мога да кажа, че само поддържам форма с Етър. Имахме разговори, но имам и оферти и от клуб от чужбина, с който преговарям. Ако нещата не се получат, ще се завърна в Етър. На този етап не смятам да продължавам кариерата си в друг български клуб", заяви пред клубния сайт 31-годишният Тодор Колев.

Той започна навремето кариерата си във ФК Етър, чийто юноша е, и игра в мъжкия отбор до 1999 г., когато едва 19-годишен премина в "Левски".

"Виолетовите" тренираха днес в Самоводене, като само вратарите се готвиха във Велико Търново, а в тренировката не взе участие единствено Георги Гайдаров. Защитникът е с възпаление на ахилеса и е единственият отсъстващ от подготовката състезател, каза треньорът Цанко Цветанов. Защитникът Милчо Макенджиев и нападателят Александър Русков, които пропуснаха края на есенния полусезон поради контузии, вече са възстановени и тренират пълноценно.

23 са играчите, с които Етър в момента разполага, без да се броят дошлите на проби трима чужденци. Те ще получат шанс за изява включително и на първата контрола на 26 януари срещу Видима-Раковски, след която ще бъде окончателно определен списъкът с тези, които ще пътуват за подготвителния лагер в Сандански. С Етър в момента се готвят трима юноши – Ивайло Петров, Христо Петев и Николай Николаев, които също са част от представителния отбор.