Тодор Янчев бе част от известните футболисти, които наградиха днес най-талантливите малчугани на България. Капитанът на “червените” пожела да децата никога да не се отказват от най-популярния спорт, макар че у нас условията за тренировки са под всякаква критика.
 
"Ще пожелая на децата да бъдат упорити и да не се отказват от футбола. Много неща могат да ги откажат - лоши терени, липса на условия за работа, но те трябва да ги превъзмогнат", категоричен бе Янчев.
 
"Що се отнася до ЦСКА – не бива да повтаряме грешката, която допуснахме след 1:0 срещу “Левски”. Загубихме две точки във Враца.. Сега ни предстои гостуване в Ловеч. Литекс е качествен отбор, две години поред станаха шампиони и няма да ни бъде лесно. ЦСКА разполага с най-добрите футболисти в България, но ни е необходимо постоянство.
 
За две седмици откакто Димитър Пенев е треньор, трябва да е магьосник, за да ни преобрази. Но с неговия опит и рутина, нещата ще се подобрят", вярва капитанът на “червените”.
 
"Докато имаме възможност да използваме Стилиян, Мартин, даже и Бербатов, ако успеем да го върнем, трябва да го правим. Престъпление е страна като нашата да не си уважава можещите футболисти, а те доказват, че могат да играят в силно първенство. Виждате, че Черна гора се крепи на Мирко Вучинич, който ги носи и всички се съобразяват с него. Имаме трима суперфутболисти, отделно имаме Божинов, Ники Михайлов, Манолев, Ивелин Попов, това са все суперфутболисти. Имаме голямо качество", убеден е ветеранът.
 
“Питате ме за Източноевропейската футболна лига? Категорично подкрепям идеята. Да видим обаче какъв ще е отговорът на УЕФА”, завърши Тодор Янчев.