Вратарят Густаво Бусато най-вероятно ще бъде новият капитан на ЦСКА, разкриха хора близки до "червените". Бразилецът отговарял на всички критерии, за да получи лентата от новия треньор Александър Томаш.

Бусато е сред играчите с най-много мачове за 31-кратните шампиони през този век, а с изявите си в последните години се превърна в любимец на феновете. Той е единственият от ЦСКА, който се представя на високо ниво от началото на сезона.

Въпреки че през лятото в Борисовата градина бе привлечен и националът Иван Дюлгеров, той вероятно ще има още да почака за своя шанс. Бившият вратар на Черно море имаше ангажименти с държавния тим и не бе на лагера на ЦСКА в Банско, а по този начин нямаше възможността да работи повече време с новия треньорски щаб и да свикне с новите изисквания.

В първия мач под ръководството на Томаш с капитанската лента бе Иван Турицов, но той почти сигурно ще бъде на резервната скамейка в мача с Локомотив (София) в понеделник. На негово място отдясно на защитата ще бъде Тибо Вион.

Отляво на отбраната за титуляр е гласен Мика Пинто, а очакванията са дебют за червените да запишат поне още три от новите попълнения – привлеченият от Ботев Пд Джеймс Ето'О, Илиан Илиев-джуниър и Зюмюр Бютучи, които най-вероятно ще попаднат сред 11-те. Нападателят Аарон Исека едва ли ще започне в стартовия състав, но ще получи шанс за изява през второто полувреме.