Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш коментира думите на наставника на Левски Станислав Генчев, който отписа "червените" от борбата за титлата. "Крайно време е треньорите в България да показваме взаимно уважение един към друг. Няма да кажа нищо лошо за който и да е колега. ЦСКА е рекордьор по титли, а не рекордьор по втори места", сподели Томаш на пресконференция преди гостуването на "армейците" на Черно море във Варна в събота.

"Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу отбор, който е доста стойностен през последните години. Играе се трудно във Варна. През последните години старши треньорът Илиан Илиев е изградил не само добър отбор, но и добро семейство. Там се спазват неговите правила преди, по време и след мач. Това ще бъде добър тест за нас, но нашата цел е победата", продължи Томаш.

"Разполагаме с добър отбор и футболисти, но за мен най-важното е да изградим семейство. Имаме цел и тя е ясна. Тук всеки един мач те интересува победата. Не можем да си позволим да подценяваме себе си. Всеки мач играем срещу себе си. Знам много добре каква е нагласата на всеки противник, когато играе срещу ЦСКА.

Мисля, че сме на прав път. В момента, в който кажеш ЦСКА, усещаш силата. Срещу нас ще излезе отбор, който ще ни покаже нужното уважение. Понякога може и да не спечелим, но целта ни винаги трябва да бъде единствено победата. Трябва да слизаме с ореол на победител.

Имаме кадрови проблеми. Кордоба не може да вземе участие утре, защото има мускулни проблеми. Те не са големи. Интензитетът е доста висок и е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да ни бъде оправдание", продължи Томаш, добавяйки, че новото попълнение Лиъм Купър е в групата за мача, но дали ще играе, ще се решава в последния момент.

"Много съм щастлив от това, което се случва със стадиона. Убеден съм, че това ще се случи. ЦСКА е домакин навсякъде и го показваме. От спортно-техническа гледна точка не е приятно да домакинстваме на различни стадиони, но ние доставяме радост на цялата червена общност.

ЦСКА не е само клуб, това е и бизнес. Радвам се, че имаме добра комуникация с г-н Златков. Всеки трябва да дава своето мнение в областта, в която е специалист. В момента единствено публиката е на нивото, което заслужава ЦСКА", каза още наставникът на "червените".