Ръководството на ЦСКА е депозирало в съд в Люксембург искова молба, с която да си върне 3 490 000 евро.

“Искът ни е за тези пари, които по времето на Томов ЦСКА е превел към Швейцария. Ние ги искаме обратно”, заяви пред столичен вестник Димитър Борисов.

В “Титан” смятат, че стартът на тази съдебна процедура е скритата причина, която активира Александър Томов преди 2 дни да ги атакува с обвиненията, че бил принуден от БСП да продаде клуба именно на “Титан”.

“Ние купихме ЦСКА за 11,3 млн. евро. Толкова бяха дълговете му към данъчните, към министерството на спорта, към фирми, клубни мениджъри и футболисти и ние ги поехме. След сделката се оказа, че дълговете са повече - 26 млн. лв. (около 13 млн. евро). Над 22 милиона от тях вече са покрити”, допълни босът на ЦСКА.

Делото в Люксембург е за пари, които са били преведени за покупката на ЦСКА през 2007 година. Докато са текли преговорите, Томов в един момент се оказал и от двете страни на сделката - пълномощник на купувача Прамод Митал и на ЦСКА. Тогава ЦСКА тегли 5 млн. евро кредит от наша банка и с 3,49 млн. от тях се плаща за покупката на армейския клуб. Тоест ЦСКА е купил сам себе си!? А защо в Люксембург е съдебното дело? Там е регистрирана фирмата купувач на армейците - ISMS, чийто пълномощник е Томов в сделката. Той после стана и президент на клуба. Тази фирма е дъщерна на “Еф Си Глобал”.

Сега тези 3,49 млн. евро ги няма в ЦСКА. За тях липсват договори за заем, няма нищо!? Има само превод на тези пари към Швейцария. И ние завеждаме иск към фирмата купувач да ги върне, защото тези пари са на клуба. Именно тяхната липса е повлияла и за отнемането на лиценза на ЦСКА”, завърши Борисов./БЛИЦ