Шефът в ЦСКА Александър Томов поздрави Иван Стоянов за избора му да се върне на "Армията". Ратрогналият преди дни с Лудогорец опитен футболист беше официално представен днес като седмото ново попълнение на "червените".

Томов направи интересен коментар за трансфера на Иван Стоянов. Племенникът на Йордан Лечков се завърна на "Българска армия", където беше през есента на 2009 година. "В момента клубът събира всичките си парчета, които бяха разпилени от предишното управление на "Титан". Отношението ни към към такива играчи е по-специално и очакваме те да се отблагодарят по спортно-технически начин", заяви Томов.

Идеологът на "червеното" възраждане обеща, че клубът няма да има никакви проблеми с получаването на лиценза. "Ще изпълним всички изисквания на БФС. Благодарни сме на тези бивши футболисти и служители, които се съгласиха да разсрочат получаването на задълженията си от ЦСКА. Реално след Йоан Андоне не е било плащано на нито един треньор", отчете Томов.

"Иван Стоянов е едно от важните попълнения в нашия отбор. Не искам да давам оценка, но съм сигурен, че такъв нападател е нужен на ЦСКА. Очакванията са големи. Вярата към него е голяма, подкрепата към него също ще бъде голяма. Кариерата на Иван е сериозна, силна и ние очакваме с неговото завръщане в ЦСКА тази кариера да предприеме ново сериозно развитие. Убедени сме, че ние получаваме един голмайстор с перспектива. Иване, добре дошъл в твоя дом, чувствай се сред приятели и очакваме много голове от теб", обърна се Томов към най-новото попълнение.

"С привличането на Иван имаме солидно нападение, треньорското ръководство е доволно. Оттук нататък ще се борим за шампионската титла. Стартирахме от ситуация, в която никой не смяташе, че ще влезем и в седмицата, а виждате какво стана", допълни босът на "армейците".

Томов продължава да е оптимист за привличането на нападателя от Берое Венцислав Христов. "Той иска да играе в ЦСКА, а и ние сме склонни да платим исканата сума. Предлагаме обаче два варианта - на разсрочено плащане, като става дума за кратък срок, а не дългорочен, или по-ниска сума, но срещу процент за Берое от бъдеща продажба на играча. Смятам, че футболисти от този тип трябва да се развиват в големите клубове на България и да играят в евротурнирите. Ако в Берое са съгласни на по-гъвкава схема, можем бързо да приключим всичко", каза Томов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА