Крилото на ЦСКА Тони Силва се размина само с малкия дявол. Португалецът получи контузия на мача със Зимбру (1:1) снощи, като първоначалните прогнози бяха извадено рамо и даже съмнение за изкълчване.
 
Направеният медицински преглед обаче показа, че Силва има само натъртване. Заради травмата той със сигурност пропуска първия двубой от новия сезон в “А” група в неделя. Тогава “червените” гостуват на Литекс.
 
Очаква се Силва да бъде на линия за реванша със Зимбру в Молдова следващия четвъртък.
 
Аут за мача в Ловеч е и Пламен Крачунов. Защитникът получи травма в коляното снощи. Белята стана, след като ЦСКА бе извършил и трите си смени. Това наложи Крачунов да изкара с болки и със стиснати зъби последните минути на първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.
 
По-късно днес Крачунов ще мине през ядрено-магнитен резонанс, за да се уточни диагнозата му. На преглед във Военномедицинска академия ще бъде и Иван Маркович. Сърбинът е твърдо аут от сметките на Стойчо Младенов и съвсем скоро му предстои операция.
 
Треньорът на ЦСКА няма да разчита в Ловеч още на Александър Тунчев и Валентин Илиев, които не са възстановени от контузии, и на Бергонси. Бразилецът ще изтърпи наказание заради натрупани картони, получени през миналия сезон, когато носеше екипа на Черно море. Срещу Литекс няма да видим и новопривлеченият Жуан Фелипе. Проблемът при него е свързан с издаване на виза.
 
Засега няма точни прогнози дали Крачунов и Тунчев ще са на линия за реванша със Зимбру и за вечното дерби с “Левски” следващата неделя – 27 юли. 
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите