Турският тим Трабзонспор е поредният клуб, който е отправил оферта до ЦСКА за Райс Мболи. Отборът завърши на четвърто място в местния елит и ще започне участието си в евротурнирите директно от плейофите на Лига Европа.

Доскоро се знаеше, че турците искат алжирския национал, но не бяха отправяли оферта. Сега предложението е факт, след като начело на Трабзон застана Вахид Халилходжич. Босненецът бе национален селекционер на Алжир, с чиято фланелка Мболи направи запомнящо се представяне на Световното в Бразилия. Наставникът обаче напусна заради обтегнатите си отношения с федерацията на африканската страна.

Халилходжич е настоял стражът да бъде привлечен и ръководството на турския клуб е отправило оферта към ЦСКА. Така Трабзонспор заплита възела около бъдещето на Мболи, съобщава „Тема Спорт”.

Сериозни предложения до армейците и играча изпратиха още турският гранд Галатасарай и членът на МЛС Филаделфия Юниън. Очакваше се Райс да избере един от тези два отбора, но офертата на Трабзонспор ще забави още крайното му решение.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите