Антон Велков, който до вчера бе треньор на Локомотив (София), от днес заема поста спортно-технически директор на клуба. Специалистът призна, че той носи отговорност за ситуацията в момента, защото повечето футболисти са тук заради него. Велков прие присърце новия си пост и заяви, че се надява нещата да тръгнат с назначаването на Емил Велев начело на отбора.

“В момента аз трябва да продължа да си нося отговорността. Голяма част от играчите са тук заради мен и играят по този начин заради мен. Това го приемам като моя грешка. Сега е хубаво всеки да поеме отговорност. Идва нов човек, който не е обвързан емоционално с този клуб. Той ще оцени правилно ситуацията и футболистите, за да може да разберат, че отговорностите за резултатите не лежат върху един или двама човека, а върху всички. Всеки има своята отговорност и сега те ще получат най-реалната оценка за това. Дай боже те да покажат какво могат в оставащите няколко кръга, да покажат това, което аз говоря и което показваха в първите кръгове, когато се говореше, че сме един доста приятен отбор. Това, което виждаме в момента е лошо. В момента не са важни постовете, а отговорностите и те да не се носят от един, двама или трима. С влизането на Велев се отваря широко вратата за отговорността на играчите. Дано да им стигне времето да покажат какво заслужават. А времето ще им стигне само ако трупат точки и побеждават”, заяви Антон Велков.

Попитан как ще се разпределят отговорностите между него и изпълнителния директор Георги Марков, той отговори така: “В организацията на един клуб има доста коридори за тичане. Не може и не е редно един човек сам да запълва всичко и да разпилява енергията си. Всеки ще има своите задължения да осигури всичко това, което е необходимо на отбора. Имали сме и по-добри години в тези организации, но знаете какви са времената. Не можем да се причисляваме към отборите, в които всичко е тотално рухнало. Затова вземаме тези мерки и трябва да покажем на всички, че всеки си върши работата, но в крайна сметка резултата от мача е отговора на всички въпроси”.