Треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков нападна съдията след загубата от ЦСКА с 3:4. Реферът Александър Костадинов се превърна в главно действащо лице, демонстрирайки различен критерий при отсъждането на някои ситуации. Най-големите претенции на домакините са за непоказан червен картон на Костадин Стоянов още в 12-ата минута.

“Изиграхме стойностен мач, до последно се съпротивлявахме на ЦСКА, въпреки че бяхме с десет души. Доволен съм от отбора, имаше борба и футбол. Абсолютно двоен стандарт на...това не е съдия, а човек, който е дошъл тук да посвири мача”, заяви Тони Здравков, който беше изгонен още в началото на срещата заради бурните си протести около ситуацията с дузпите.

“Ние до последно ще се борим да останем в групата. Единственият проблем пред отбора е психологически. Всички в съблекалнята са с накърнено самочувствие. Момчетата се чудят как може да се случват такива неща в “А” група. Съдията нали е говорител по телевизията, води новини, говори доста гладко. Какво да ни обяснява за решенията си, той не е длъжен. Но с това решение повлия на мача”, допълни наставникът.

Антони Здравков обясни и ситуацията, в която беше пратен на трибуните, но показа червен картон на съдията: “Взех червените картони от четвъртия съдия. Трябва да се вземе някакво решение, реших да покажа червен картон на главния съдия. Не знам защо го оставят да свири, след като не става. Ако не получи наказание, няма да бъде справедливо.”/БЛИЦ