Треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че играчите му са се справили с част от тактическите задачи, но това не е било достатъчно, за да се избегне загубата с 2:3 от Лудогорец.

„С оглед на чистите ситуации не заслужавахме да загубим. Лудогорец имаше игрово и територилно преимущество, но футболът се брои на голове. Естествено от всички юноши, които играха, очакваме себераздаване и желание. Нормално е да допускат грешки – нямат нужния опит. Стояхме далеч от хората, не бяхме толкова компактни. Като движение и задачи по терена горе-долу ги изпълнихме. Пропуснахме ситуациите, с които можехме да отбележим. Бързото изравняване също повлияе. Не може едно разбъркване една минута, след като поведохме, да доведе до гол. И ние имахме контраатака веднага след това. Ако Боби Цонев бе отиграл по-добре положението на Цецо Генков, но това е футболът“, коментира Топузаков.

„Никой не обвинява Мики Орачев. Това е една ситуация, в която той искаше да върне към вратаря. Юношите в състава са най-малко виновни за начина, по който изглежда съставът. Нормално е при тях понякога да има колебания и грешки“, каза спецът.

„Дали те ще играят и през следващия сезон, това си зависи от тях. За да станеш класен футболист, трябва постоянство. Не става с два или три добри мача. Радвам се, че показват наистина израстване в последните мачове. Малко повече самочувствие им трябва в офанзивен план, но има още неща, които трябва да се работят, за да станат завършени футболисти. Те са млади момчета и имат нужда от победи, които да им вдъхнат увереност. Нормално е да има някакво обезверение у нас заради неуспешния сезон след толкова загуби. На това отдавам липсата на смелост и трудният контрол върху топката в някои от мачовете“, добави Топчо.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА