Бившият капитан на "Левски" Елин Топузаков от днес вече има титла за клуба и като треньор. Младият специалист от месец и половина прави първи крачки в треньорската професия, а с набор 2001 спечели дебютната си купа от международния турнир "ДИТ-Къп" на Футбол 7 на базата в "Драгалевци". Неговите момчета надвиха с 3:1 на финала връстниците си от ДИТ и след петдневна надпревара се окичиха със златните медали.

"Хубаво е, че спечелихме този предсезонен турнир. Важното е децата да играят, тъй като само така трупат опит и самочувствие. Мисля си, че заслужено днес победиха и взеха купата", коментира Топчо.

Бившият много сърцат играч на "сините" не крие, че отвън му е по-трудно отколкото на терена.

"Няма да съм първият, който ще каже, че отвън е по-трудно. Защото когато играеш има емоция и играта те води. Няма такова напрежение, когато си отвън, а искаш да помогнеш, но няма как да влезеш на терена. Определено има разлика, но се надявам да имам още такива поводи за радост", продължи треньорът в школата на "Левски".

"Амбиции за мъжкия футбол? Както казах, все още съм новак в треньорството. Едва от месец и половина се занимавам с тази професия. Този отбор и тези деца наистина си ги обичам и си ги чувствам като собствени и ще направя всичко възможно да ги науча на добър футбол и се надявам следващите няколко години да съм с тях, а след това времето ще покаже", сподели още пред "Спортал" Топузаков, който видимо е прехвърлил своята привързаност към синята фланелка и на 11-годишните деца.

"Няма да разкривам как сме се мотивирали. Опитах се да ги сплотя, да им обясня, че всички играчи, които съм селектирал ще разчитам на тях, въпреки че по правилата на турнира можеше да играят по 15 деца в мач. Аз взимах всеки път група от 18 и ми беше много трудно преди всяка среща, когато трябваше да кажа на три от децата, че са извън групата. Опитах се да дам шанс на всички, но надявам се и мисля си, че го разбраха това, че те са един отбор и трябва да си помагат, а който когато влезе, да се раздава докрай и така стигнахме до успеха", завърши щастливият 35-годишен треньор.