ЦСКА преговаря с национала на САЩ Кени Сайеф, съобщава американският спортен журналист Лари Хенри-джуниър на профила си в „Туитър“, позовавайки се на източник от обкръжението на играча. Според изнесената информация, разговори с 27-годишния халф водят още полският Раков (Ченстохова) и израелският Апоел Беер Шева.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Кени Сайеф има договор с Андерлехт до 30 юни 2021 г. и след това става свободен агент. Той има сериозен опит в белгийското първенство, където е изиграл общо 111 мача и 14 гола за Гент и Андерлехт. Като цяло статистиката му за двата отбора е 147 срещи и 16 попадения. С Гент става шампион на страната и носител на Суперкупата през 2015 г. В последните два сезона халфът е бил преотстъпван на американския Синсинати и полския Лехия (Гданск).

Само преди три дни БЛИЦ информира, че техническият директор на ЦСКА Алан Пардю преговаря за футболист, който да замени Тиаго Родригес. Тогава анонсирахме, че въпросният играч има над 100 официални мача по западноевропейските терени.

Кени Сайеф е роден на 17 декември 1993 г. в американския Панама Сити (щат Флорида). Родителите му са от израелското арабско малцинство и на тригодишна възраст семейството му напуска САЩ и се връща в Израел.

Сайеф играе за всички израелски национални отбори от 16-годишни до мъжкия представителен тим, за който има две срещи. През 2017 г. ФИФА му позволява да започне да играе за САЩ и дебютира на 27 март 2018 г. До момента вече е участвал в четири срещи на националния тим на американците.

Кени Сайеф може да играе еднакво добре като атакуващ полузащитник и по левия фланг на атаката.