Черноморец победи Левски с 1:0 в дербито на седмия кръг на “А” група. Срещата бе интересна, а единственият гол бе дело на Траян Дянков в 52-ата минута. Това бе четвърта поредна загуба за шампионите, които преди тази среща паднаха от Виляреал за Лига Европа и от Локо (Сф) и ЦСКА в първенството. Черноморец има само един равен и шест победи в “А” група и заема второто място в класирането с равни точки с лидера ЦСКА. 

Мачът, който се игра в Ловеч заради наказание на Левски, започна с по-активна игра на символичните домакини. В началните минути футболистите в синьо създадоха няколко атаки, но последния пас не им даде шанс да поведат. В петата минута Жоазиньо намери добре Бардон, който не съумя да отправи хубав удар. Последва ново центриране на бразилеца, но Зе Суарес се размина с топката.

След първите петнадесет минути темпото на игра спадна и битката се съсредоточи в центъра на терена. Двата тима създаваха бързи атаки, но защитата им се справяше. В 17-ата минута Бензукан фаулира Фернандес на границата на наказателното поле. Гонзалес стреля по земя, но много слабо. Същото изпълнение той опита и в 30-ата минута, но от над 30 метра, резултатът отново бе слаб удар.

В 34-ата минута играчите на Левски протестираха бурно за отсъдена засада на Бардон. Веднага “акулите” организираха бърза контра, при която Старокин падна пред наказателното поле. Играчите на Черноморец искаха фаул, но съдията Александър Костадинов даде картон за симулация. До края на първото полувреме двата тима не създадоха интересни положения.

Второто полувреме започна с по-активна игра на гостите от Бургас. В 49-ата минута Фернандес пропусна от най-чистото положение до този момент. Таранът бе изведен от Гонзалес сам срещу Димитров, но вместо да вкара би право в него.

Три минути по-късно в 52-ата Черноморец стигна до гол. Ектор Гонзалес центрира в наказателното поле на Левски, където капитанът Траян Дянков се извиси и с глава от десетина метра прехвърля Цветан Димитров за 1:0.

Треньорът на Левски Ратко Достанич реагира като пусна Георги Христов в игра на мястото на направилия слаб мач Саша Симонович. Именно Христов имаше шанс да изравни в 65-ата минута, но не засече топката, която бе центрирана добре от Христо Йовов.

В 68-ата минута и Дениран Ортега се появи на терена. Той направи непростим пропуск в 73-ата минута, когато Жоазиньо му качи топката на главата, но вместо да я прати във вратата стреля над нея. При нова атака за Левски Ортега не се възползва от грешка на вратаря Борел, който го остави за момент с топката на празна врата.

Уникален пропуск направи Георги Христов в 88-ата минута. Нападателят бе оставен сам на точката за изпълнение на дузпа, получи от Сърмов, но се забави, докато се обърна и Борел изби./БЛИЦ

ЛЕВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ 0:1
0:1 Дянков (52)

Левски: 31.Цветан Димитров, 3.Живко Миланов (77 - Николай Димитров), 5.Бензукан, 5.Рабех, 25Лусио Вагнер, 8.Сърмов, 70.Симонович (60 - Г. Христов), 21.Зе Соарес, 20.Жоазиньо, 27.Седрик Бардон, 10.Христо Йовов (68 - Ортега)

Черноморец: 25.Пскал Борел, 18.Йохан Зайц, 2.Траян Дянков, 3.Венцислав Бонев, 15.Александър Стоимирович (89 - Чиликов), 6.Орлин Старокин, 22.Цветомир Цонков, 8.Марсио Нуньо, 19.Карбони (69 - Дуду), 20.Ектор Гонсалес, 9.Адриан Фернандес (81 - Костадин Дяков)

Градски стадион в Ловеч
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Бардон, Зе Суарес (Л), Старокин, Цонков, Дянков, Карбони (Ч)