ЦСКА показа трагична игра и заслужено загуби с 0:2 като гост на Черно море в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Попаденията в мрежа на "червените", за които официален дебют записа новият треньор Любослав Пенев, отбелязаха Ндонгала (7') и Радослав Василев (62'). Вторият точен изстрел на "моряците" обаче остави много съмнения, тъй като имаше засада в началото на головата ситуация. 

Новият наставник на "армейците" Любослав Пенев остави извън групата за мача нападателя Мауридес, а в защита бе пуснал Стойчо Атанасов и Жанио Бикел. В състава на варненци също имаше няколко промени, които бяха продиктувани от редица контузии. 

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Срещата започна доста равностойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена, а първата голова възможност донесе и попадение.

В 7-ата минута Мартин Минчев центрира добре, а защитник на ЦСКА отклони топката, тя се озова в Ндонгала и конгоанецът я вкара с глава в мрежата на Черниаускас. 

След гола пасив гостите от София увеличиха натиска срещу своя съперник, но до гол през първата част така и не стигнаха. Най-чистото положение дойде в 35-ата минута, като Дюлгеров спаси по великолепен начин изстрел на Али Соу.

Второто полувреме започна с хаотичен натиск от ЦСКА, но той не водеше до нищо по-интересно пред вратата на "моряците".

Така се стигна до 62-ата минута, в която домакините вкараха второ попадение. Първо Ндонгала стреля с глава, Черниаускас отби, последва нов шут на нападателя, който се отби в гредата, за да се стигне до добавката на Радослав Василев след него за 2:0. Впоследствие обаче се оказа, че попадението е от засада, която идва при първия изстрел на конгоанеца. 

"Червените" отказаха да се предадат и продължиха да натискат своя съперник, но така и не стигаха до попадение. 

В 80-ата минута на двубоя бившият футболист на Левски Васил Панайотов получи втори жълт картон и респективно не доигра мача. 

До края на мача столичани опитаха да се върнат в мача с численото си преимущество, но в крайна сметка до гол не се стигна и те загубиха с 0:2. 

По този начин ЦСКА остава втори с 45 пункта и вече изостава на 7 точки от лидера Лудогорец. Левски е трети с 4 пункта и среща по-малко от "червените". Черно море от своя страна пък е шести в класирането на Първа лига, имайки 31 точки в актива си.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка