ЦСКА допусна първа издънка от началото на сезона, след като днес не успя да победи Пирин. Двата отбора завършиха при резултат 0:0, а двубоят се игра в Кюстендил, тъй като стадионът в Благоевград все още е в ремонт. Така след четирите поредни победи, “червените” направиха първа грешна стъпка. ЦСКА се представи трагично в днешната среща и едва удържа равенството, тъй като домакините имаха повече и далеч по-чисти положения.

В края на двубоя влезлият като резерва Орлин Орлинов опъна здраво нервите на съотборниците с и с няколко несъсредоточени отигравания. В даденото от съдията продължение Орлинов егоистично стреля, вместо да търси подаване към някои от своите съотборници, които бяха в наказателното поле. Тогава Владо Манчев ядосан се сдърпа с Орлинов, искайки му обяснение за решението.

Следващата седмица “армейците” посрещат Фулъм в първи мач от груповата фаза на турнира Лига Европа, след което идва и вечното дерби с Левски.

Старши треньорът Любо Пенев започна с Руи Мигел и Спас Делев в днешния мач с Пирин, но и двамата не показаха нищо и логично по-късно бяха заменени.

В 24-ата минута бе първото сериозно положение за домакините. Драги Коцев центрира в наказателното поле на ЦСКА, Иван Цачев стреля с глава и прати топката на сантиметри над вратата. Само четири минути по-късно последва нов шанс за “орлетата”. Този път Цачев центрира отляво по земя, топката мина през цялото наказателно поле и стигна до напълно непокрития Радослав Анев, който стреля, но в последния момент Иван Караджов с крак изби. В 42-ата минута Иван Стоянов стреля от пряк свободен удар, но вратарят на Пирин Ганев улови без проблем.

През втората част “червените” отново не създадоха чисти положения и не стреляха към вратата на съперника. Играчите на Пирин заиграха дори по-добре и на няколко пъти застраши вратата пазена от Иван Караджов. В 54-ата минута след центриране в наказателното поле на ЦСКА, Георги Георгиев свали топката пред вратарското поле, откъдето Молдованов стреля с гръб, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 73-ата минута Тошко Янчев можеше да открие резултата, но след удар извън наказателното поле топката мина на сантиметри покрай вратата. Само минута по-късно отново капитанът на “червените” имаше шанс, но не му достигнаха няколко метра, за да овладее топката. В 75-ата минута Костадин Стоянов сгреши в наказателното поле пред Караджов, Кондев остана сам срещу вратаря, би, но защитникът се хвърли на шпагат и поправи грешката си. в 79-ата минута бе едно от малкото положения за гостите от София. след центриране отдясно последователно с топката играха Иван Стоянов и Манчев, който продължи към Тодор Тимонов на задната греда, който с мощен шут натресе горната греда.

В 88-ата минута Даниел Пеев изпълни хубаво пряк свободен удар, но Караджов в последния момент изби в корнер. В даденото от съдията продължение Орлин Орлинов напредна и стреля извън наказателното поле, което вбеси Владо Манчев и той тръгна да му иска обяснение. За капак на трагичното представяне на ЦСКА съдията Георги Йорданов даде край на двубоя около половин минута преди края и така двата отбора разделиха по една точка./БЛИЦ

Мачът по минути тук

Пирин - ЦСКА 0:0

Пирин: 
22.Ганев, 27.Митревски, 23.Молдованов, 6.Г. Георгиев, 25.Ризов, 10.Паланков, 18.Галчев, 20.Коцев, 28.Пеев, 11.Анев, 9.Цачев
Резерви: 12.Макенджиев, 5.Станчев, 26.Попев, 19.Калоян Стоянов, 17.Младенов, 16.Кацимерски, 29.Кондев 

ЦСКА:
12.Иван Караджов, 32.Викторс Мороз (81 - Орлин Орлинов), 4.Костадин Стоянов, 6.Кирил Котев, 10.Иван Иванов, 30.Йордан Тодоров, 10.Руи Мигел (60 - Владимир Манчев), 5. Тодор Янчев, 21.Коста Янев, 77.Спас Делев, 83.Иван Стоянов
Резерви: 27.Ив. Петров, 2.Виданов, 13.Бранеков, 14.Св. Петров, 11.Орлинов, 8.Тимонов, 7.Вл. Манчев

Стадион: "Осогово", Кюстендил
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Иван Цачев (Пирин), Иван Стоянов (ЦСКА)