В „Левски" си отдъхнаха - контузиите на Владимир Гаджев и Роман Прохазка не са тежки.

Двамата напуснаха принудително терена при 3:1 срещу „Славия" в събота. Особено треперене настана за Гаджев, към когото има сериозен интерес от Италия и Англия. Евентуална по-тежка травма можеше както да остави клуба без 500 хиляди евро, така и да лиши и национала от „светло бъдеще" и повече пари зад граница. Киево е най-сериозният кандидат за юношата на "Левски".

Все пак прегледи днес ще уточнят ситуацията, но на „Герена" са оптимисти. Гаджев и Прохазка обаче вероятно няма да играе в реванша срещу Черно море за купата в събота, но не заради травмите, а просто защото заслужават почивка. Авансът от 4:0 в първия мач е внесъл спокойствие в лагера на “сините” и треньорът Илиан Илиев може да опита по-нестандартен вариант за състава.

„Сините" обмислят и дали да пуснат отрано във ваканция футболисти, които няма да играят в реванша край морето. Например асът Кристовао Рамос стисна зъби и излезе неизлекуван срещу „белите", а Нуно Пинто така и не влезе на 100 % в кондиция след операцията.

Марсиньо пък е отписан и се търси начин за раздяла. Почти сигурно е сбогуването и с Ромен Ели, но положението зависи от привличането на други централни защитници. Ще бъдат взети и сърбин, и бранител от „А" група (Пламен Димов, Георги Терзиев, Росен Колев или Александър Александров).