Кондиционният треньор на Славия Трендафил Терзийски си тръгва от клуба, заедно с Велислав Вуцов. Както е известно, Вили изненадващо бе уволнен, а на негово място бе назначен Асен Букарев. Терзийски, който е един от корифеите в своята област у нас напуска в знак на солидарност с Вуцов. Той работи на Овча купел от 7 януари 2013 година досега.

"Нямам право да предавам Вили. Той ме покани отново в "добрата стара Славия”. Работихме отлично през тази половин година, той беше лоялен и точен към мен, даде ми пълен картбланш. Нормално е, щом той си тръгва, да го последвам и аз", коментира Терзийски пред БЛИЦ.
Той изрази огорчението си от състоянието на своята Славия. "Желая успех на новия треньор Асен Букарев. Уважавам го, той е добър млад специалист. Свестно момче е, интелигентно и отворено за новостите. Пожелавам му да бъде смел и последователен в преследване на своите цели, каза спецът. - През последните един-два месеца бях се отдалечил малко от отбора. С разрешението на ръководството отидох до Португалия, за да реша мои лични проблеми. Като се върнах заварих променена обстановка и атмосфера. Не зная на какво се дължи това.

Дали бих се върнал някога? Е, кой знае? Футболът е непридвидим, а тук е моят дом. Искам само още едно нещо да подчертая: Всеки клуб има своята традиция. Славия е традиция, история и слава и който и да отиде там, трябва да се съобразява с това. Спешно трябва да се върнем към корените на Славия. Много обичам този клуб и ценя историята, в която и аз имам участие. Периодът от 1974 до 1984 г. беше най-хубавият в моята кариера. В момента обаче това не е клубът, който обичам. Стават някои неща, които не ми допадат." Бившият лекоатлет

Терзийски в момента активно си почива, но вече е получил оферта от португалски клуб, която обмисля. Асен Букарев пък все още не е наясно с екипа, с който ще работи на Овча купел.