Треньорът Тодор Гарев се завърна в "Ботев" (Враца) и пое изпадналия в колапс втородивизионен отбор след вчерашната приета оставка на досегашния наставник Ясен Петров, както и тази на спортния директор Валентин Станчев.

Специалистът изведе футболистите за заниманието в 17 часа. Решението бе взето на провелото се по-рано днес извънредно заседание на Управителния съвет. Според неофициална информация, местни бизнесмени ще поемат издръжката на клуба, пише "Конкурент". Предстои да се насрочи Общо събрание, на което ще се узакони влизането им в управата. На форума се очаква настоящият УС, начело с председателя му Николай Иванов, да подаде оставка.

„Аз като кмет на Общината ще продължа да помагам на ПОФК "Ботев" в рамките на моите правомощия, но няма да участвам в оперативното управление. Създаде се обстановка, която не ми позволява да работя - от една страна е връхлетялата ни финансова криза, а от друга - има липса на доверие и подкрепа. Няма как да остана начело на Ботев в ситуация, в която получавам само критики”, заяви кметът Николай Иванов.

По настояване на новите спонсори с функциите на спортно-технически директор е натоварен Валери Цветанов. Той ще се занимава с всички права до провеждането на Общо събрание и избирането на нов Управителен съвет, който ще е от по-малко членове.

БЛИЦ припомня, че само преди дни Гарев напусна "Ботев" (Враца), където беше помощник на Ясен Петров. От клуба изтъкнаха, че спецът си е тръгнал поради здравословни причини.

"Истината е една, и ние, и Гарев държим да се знае, че напускането му е по здравословни причини и дори беше планувано по-рано. Той има проблеми с щитовидната жлеза и докторите са му препоръчали пълна почивка, както физическа така и психическа", заявиха от футболния клуб тогава.

От днес обаче Гарев застава начело на "Ботев" (Враца), заемащ 12-ото място в "Б" група с актив от 6 точки. По-малко имат единствено Академик (Свищов) и "Раковски".