Спортно-техническото ръководство на Нефтохимик в лицето на старши треньора Диян Петков и неговите помощници - Станимир Димитров, Николай Кръстев и Евгени Русев, депозира днес групова оставка

Станимир Димитров обясни какво е накарало него и колегите му да изразят готовност да се оттеглят от клуба, заемащ първото място в Югоизточната Трета лига.

"Главният ни мотив е оставката на изпълнителния директор Николай Тодоров. По този начин заявяваме подкрепата си към него и неговата работа. Безпочвени са обвиненията, които се отправят към Съвета на директорите и по този начин изразяваме несъгласието си с тях. Те ни поканиха в отбора и до момента осигуряват всичко, с което са се ангажирали", коментира Станимир Димитров.

"Втората причина са упреците към нас, като спортно-техническо ръководство, относно мача за Купата на Аматьорската футболна лига. В тази връзка само ще кажа, не като оправдание, а за информация, че имахме намерение да дадем шанс на играчите, които се изявяват по-малко, както и на юношите, които се представят добре. Познавайки добре играчите си сме убедени, че съставът, който щяхме да направим, щеше да се противопостави достатъчно добре на Черноморец. Искахме да запазим титулярите заради целите, които сме си поставили в първенството", добави асистентът на Диян Петков.