Локомотив (Пловдив) гостува на „Левски“ в мач от 15 кръг на „А“ група. Срещата е днес от 16:15 часа, но обстановката при „черно-белите“ беше разтърсена от треньорска оставка в часовете преди двубоя на „Герена“. Кондиционният спец на Локомотив (Пловдив) Васко Николов е обявил, че напуска. Той е посочил, че дълго време е обмислял решението си, но едва сега е официлиазирал намеренията си.

„Аз съм си свършил работата. Професионалист съм. Отборът върви. С момчетата съм в прекрасни отношения. Предпочитам да напусна, тъй като някои хора не уважават това, че аз съм локомотивец от над 50 години. Не приемам също така вмешателство в работата ми. За да не се случат някои неща, е по-добре аз да си тръгна. Подал съм си едномесечно предизвестие, което изтича на 6 декември“, коментира Николов пред PlovdivDerby.com.

„Левски“ излиза в мача не само с желанието да върна аванси си от четири точки на върха на класирането, но и с намерението да си отмъсти на „черно-белите“ за загубата в шестия кръг – 0:1 на 23 август. Треньорът Стойчо Стоев до последно ще умува за състава, тъй като Мигел Бедоя и Георги Костадинов имаха проблеми с контузии и пропуснаха тренировки през седмицата. Очаква се като плеймейкър да играе Радослав Цонев, а по крилата да са Божидар Краев и Мики Орачев. Голямата дилема пред Стоев е в нападението, където ще трябва да избере един измежду неубедителните Атанас Курдов и Умар Диаби.

В отсъствието на наказания Мартин Камбуров се очаква атаката на Локомотив да бъде водена от Зоран Балдовалиев, който ще бъде подпомаган от Гъргоров, Карагерен и Бакалов. Собственикът на „черно-белите“ е обещал и премии за победа или равен на „Герена“. При успех на „Левски“ играчите на Христо Колев-Бащата ще получат по 1500 лева, а спечелването на точка е оценено на 700 лв.

7.jpg„Левски“ - Локомотив (Пловдив)loko_plovdiv.jpg

Днес от 16:15 часа
Диема Спорт 2
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Левски“: Йоргачевич, Миланов, Карнер, Белаид, В. Минев, Де Нойер, Костадинов, Краев, Р. Цонев,  Орачев, Диаби
Контузени: Д. Иванов, Гаджев, Б. Цонев
Наказан: Прохазка

Локомотив (Пловдив): Ел Харуби, Пл. Крумов, Котев, Тунчев, Стамов, Велев, Траянов, Карагерен, Гъргоров, Бакалов, Балдовалиев
Контузени: няма
Наказан: Камбуров

Баланс: 117 мача, 78 победи за „Левски“, 23 равенства, 16 победи за Локомотив (Пловдив), г.р. 250:95


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016