Наставникът на Беласица Ивайло Аспарухов призна, че е трудно да мобилизира своите играчи, след като вече се знае, че отборът ще изпадне от "А" група през следващия сезон, но отчете и класата на Локомотив (София), който победи с 4:2.

"Сравнително добра среща за стандартите на нашето първенство. Ние имаме проблеми, но Локомотив е добър отбор, мобилизиран. Започнахме малко плахо срещата, след наши грешки ни вкараха два гола", започна Аспарухов.

"Второто полувреме се опитахме да раздвижим играта. И в нападение, да докажем, че не сме само боксова круша. Трудно е да мотивираме момчетата, след като са наясно, че ще изпаднат. Локомотив ни победи заслужено, все пак би и Левски", продължи той.

"Последните два мача със сигурност ще ги играем в Сандански. В топлото време трудно се играе, при тези температури, това е положението. Мисля, че Локо (Сф) има сили да се класира за Европа, не е по-слаб от Литекс и Черно море", каза още наставникът на Беласица.

"Ясно е, че изпадаме, за това мисля, че момчетата трябва да се отпуснат, да играят футбол, да се движат. Мисля, че днес през второто полувреме успяха да се отърсят от напрежението, но класата на противника си каза думата", добави още Ивайло Аспарухов. /БЛИЦ