Треньорът Рафаел Ферейра говори след дебюта си начело на Ботев (Пловдив) и бе доволен от победата с 2:1 над Етър във Велико Търново, като я посвети на бившия наставник на "канарчетата" Станислав Генчев.

“В този момент от сезона този отбор има голям потенциал, но най-важно е отборът да бъде цял. Опитахме се да се обединим тази седмица. Ивелин Попов има голяма история в българския футбол и извън него и голям характер на терена. Той е лидер и това помага много на всеки футболист, който тренира с него. Всички са част от тази победа”, започна Ферейра.

“Искам да посветя този момент на Станислав Генчев. Той е много добър човек. Беше честен, позитивен. Говорихме, след като напусна клуба и ми препоръча да остана. Той е добър човек, който заслужава добри неща. Всички заедно взехме това решение (б.р. връщането на Антоан Бароан в групата). Опитваме се заедно да намерим правилните неща за пъзела”.

“Аз съм професионалист и бях помолен да остана да помогна на клуба. Това е моята работа. Знам как да помогна на всички и ще направя каквото е нужно, за да помогна. Сега не става дума за мен. В клуба има достатъчно квалифицирани хора, които да вземат това решение. Тук съм доколкото е нужно", завърши Ферейра.