Двукратният носител на "Златната обувка" Марио Жардел е пристигнал във Варна с наднормено тегло от 3-4 килограма. От щаба на "моряците" споделиха пред БЛИЦ, че бразилската звезда обещал на треньора Велизар Попов да отслабне до 20-ина дни. Младият спец помолил Жардел колкото се може по-бързо да свали от наднорменото си тегло.

"За нас е огромна чест, че ще разполагаме с такъв доказан футболист. Най-важно е, че той има желание да помогне на Черно море. Вкарал е над 250 гола в кариерата си и няма какво да доказва пред никого. Когато бъде подготвен, ще преценим заедно как да го използваме. При всички случаи трябва да изиграе няколко контроли", заяви Велизар Попов.

Снощи треньорът на "моряците" влезе в ролята на преводач на Жардел при представянето му на "Тича".

36-годишният нападател не е играл професионален футбол от 14 месеца, но се чувства добре физически и не смята, че липсата на игрова практика ще му се отрази в първенство като българското.

"Супер Марио се е разбрал с ръководството на Черно море за едногодишен договор. Сам ще реши кога да подпише, но контрактът ще е формалност. Жардел може да си тръгне по всяко време, когато иска. Той не е дошъл за пари, след като в Галатасарай е вземал годишно 2,8 милиона долара. Във Варна му предлагаме нов начин на живот, нова атмосфера и дано му допадне", заявиха от "Тича". /БЛИЦ