Треньорът на Дебрецен Андраш Херцег се оплакал пред унгарските журналисти от мръсни номера преди мачовете с Левски и дори обвинил "сините" в лъжа, научи БЛИЦ. Двата клуба имали договорка да си разменят DVD-та със записи от срещите си от третия квалификационен кръг. При визитата си за двубоя с Ботев унгарците предоставили своите записи, но вместо мачовете на Левски с ФК Баку, получили тези със Сант Жулия.

"При това бяха с много лошо качество. Наложи се да ги сваляме от интернет", заяви Херцег пред унгарските медии.

"Макар много хора да се радваха при изтеглянето на жребия, Левски въобще не е лесен съперник. Стилът му на игра е много различен от този на предишните ни противници Калмар и Левадия. Българите не ритат топката на посоки, а градят постепенно атаките си", казал още спецът преди заминаването за София.

Според Херцег в Левски се отнасят неуважително към отбора му и се смятат за фаворити. "Аз обаче мисля, че имаме своите шансове, особено, ако не допуснем гол в София", добавил треньорът.

Тази вечер Херцег даде пресконференция и на българска земя. Утре от 21:45 часа на стадион "Георги Аспарухов" Левски излиза срещу Дебрецен в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Сблъсъкът ще бъде предаван директно по PRO.BG.

"Радвам се, че има голям интерес към нас от страна на българските медии. Бих се радвал, ако резултатът не е негативен и ако отбележим гол. Наясно сме, че ще играем срещу много добър отбор. Ще видим какво ще стане на мача. Двама са контузените ни футболисти", сподели Херцег.

"Знаем, че Левски е сред най-популярните отбори в България и има много фенове из цялата страна. Тук са играли унгарски футболисти, които споделиха своите впечатления. Тяхното мнение е, че Левски има велика агитка и това ще е голям плюс за българите в мача. Нормално е футболистите ми да са под напрежение. Чакат утрешния мач, който е много важен за нас", каза още треньорът на Дебрецен. /БЛИЦ