Треньорът на Етър Георги Тодоров остана разочарован от домакинската загуба с 0:1 от Несебър на стадион "Ивайло". След загубата "виолетовите" са на върха с 24 точки, колкото има и Черноморец (Поморие). Третият Любимец е с 23.

- Г-н Тодоров, какво се случи?
- Неприятна загуба. Лично аз не съм я очаквал. Предупреждавах футболистите, че това 6:0 в Поморие миналия кръг е измамно. Несебър играха затворено, не можахме да ги пробием, ние изобщо нямахме удар във вратата… И накрая направихме грешка отзад и логично загубихме. Изключително неприятна загуба, защото при победа можехме да завършим първи полусезона.

- Нормално ли е да нямате 90 минути удар във вратата?
- Не е нормално. То и досега беше така. За 13 мача сме вкарали 11 гола. Това ни е проблем… В селекцията трябва да се обърне внимание точно в тази посока.

- На подценяване ли го отдавате?
- Не, не е подценяване. Ние в последната третина от мача нямаме нищо, играем дотам. Нито центриране, нито удар във вратата, нито кой знае каква борба.

- Имаше една възможност – пред Мартин Станкев. Колко време трябва да изиграе, за да направи най-после един мач за Етър?
- Не знам. Аз го взех с надеждата да използваме бързината му. Имах информация, че е добър футболист. Но от контузията ли, не е в това състояние, в което да помогне на отбора.

- Но с изключение на капитана Борислав Георгиев почти никой от играчите не доказа в този мач, че заслужава да носи виолетовия екип?
- Аз ще им кажа в понеделник. Но смятам, че поведението на част от публиката не е коректно. Не можах да разбера отборът на първо място ли е, или на последно. Такова отношение… Още от 10-ата минута започнаха да хулят футболистите. Аз нямам обяснение – в крайна сметка Етър е на първо място, като е ясно през какви трудности минахме. Това отношение за мен е непонятно.

- Те обаче скандираха и срещу рефера Драган Стойков. Още в началото имаше събаряне на Станкев в наказателното поле…
- Съдията не искам да го коментирам. Както всички останали мачове, така и сега…

- Г-н Тодоров, на хората им направи впечатление, че Етър играе така, както бе през пролетта – в момента, в който наистина може да тръгне към "А" група, винаги изиграва на свой терен ужасяващ мач. Именно това подразни хората…
- Аз не знам какво е подразнило хората още в 10-ата минута!? Аз разбирам, да ги е подразнил накрая глупаво пуснатият гол и някакви безумни шутове отдалече, обаче да ги дразни от 10-ата минута… Няма значение. Всеки има някаква политика в България, така е.