Старши треньорът на Иртиш (Павлодар) Талгат Байсуфинов се закани на "Левски". "Сините" се паднаха на старта на Лига Европа срещу тима от Казахстан. Ако го елиминират, ще имат за съперник във втори квалификационен кръг Широки Брег от Босна и Херцеговина.

Наставникът на казахите обаче даде знак, че изобщо не се притеснява от българския гранд. "Левски" е известен отбор. Веднага ще започнем с разузнаването. Добре е, че толкова силен съперник ще дойде в Казахстан, заяви Байсуфинов. Той не планира усилването на Иртиш с нови футболисти.

"Няма вече свободни добри играчи. Имахме нужда от силен нападател като Камолидин Мурзоев и го взехме. Шансовете ни срещу българите са равни - 50:50. Ще се постараем да продължим в следващия кръг. Вече имаме положителен опит от елиминирането на полския Ягелония през 2011 г. Тогава всички ни сочиха за аутсайдер, но ние опровергахме прогнозите. За нас е предимство, че реваншът е в Павлодар. Освен това нашете първенство е в разгара си. Това е само от плюс за нас. Да не забравяме, че това е футбол и всичко може да се случи. В същото време искам още веднъж да подчертая, че "Левски" е достатъчно известен клуб в Европа", подчерта Байсуфинов. Мачовете между "Левски" и Иртиш са на 4 и 11 юли.