Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Треньорът на “Левски” Николай Митов даде пресконференция преди дербито с ЦСКА. Двубоят от 24-тия кръг е в събота (27 април) от 16:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Наставникът на “сините” за пореден път беше уверен и даде любопитен брифинг.

Милен Радуканов от няколко дни твърди, че “Левски” е фаворит в двубоя и допълва с лека ирония: “Вижте колко убедително печелят мачовете си напоследък.” Николай Митов отговори: “Благодаря му за думите. И аз мисля така. Печелим убедително, ние сме фаворити в дербито.”

“Винаги ще има изненади в състава и сега ще бъде така. Искам победа, друго не ме интересува. Утре излизаме да се надиграваме и надлъгваме - и това влиза в играта. Предимството е нашата публика, те са 12-ият играч. Футболистите го знаят. След като играчите видяха какво стана в Ловеч, вече знаят за какво става въпрос. Народът е нашата публика, това е положението. Защо няма опашки за билети ли?! Колко е часът в момента (смее се). Хората сега са на работа. Знам, че има емоция във всеки, в децата, които гонят топките, и в публиката. Публиката е нашето голямо предимство”, допълни Митов.

“Искам победа, победа искам, друго не ме интересува. Има емоция, аз помня много мачове с ЦСКА. Пред очите ми е един двубой, в който ги победихме с 3:1 и Искренов се радваше долу на пистата. Биехме ги много ЦСКА”, каза още треньорът, който коментира факта, че като юноши има само една загуба от ЦСКА.

Къде са най-силни ЦСКА: “Знам къде, знам какво, също така знам как ние искаме да играем. Важното е ние да играем. По принцип в тези мачове агресията и борбата са важни.

На въпрос, говорил ли е с фигури, които са печелили дербито като Боримиров и Наско Сираков, треньорът на “сините” заяви: “Аз говоря с много хора, слушам мнения, винаги слушам мнения, чета, защото и от критиката може да извлечеш поука, но си взимам аз решение.

Митов коментира дали може да използва звездата си Гари Родригес като централен нападател. "В Ловеч игра зад нападателя. Това беше мое решение. ЦСКА да му мисли как да опази Гари Родригес"

Треньорът на “Левски” бе попитан и дали има футболист на ЦСКА, който иска в състава си, а отговорът бе категоричен - не.