Треньорът на Локомотив (София) Диян Петков подаде оставка след загубата от "Левски" с 0:4 на "Герена". “Железничарите” имат само 8 точки от началото на сезона от 2 победи, 2 равенства и 4 загуби и е в долната половина на класирането.

“Аз поемам вината и ще помоля ръководството да ме освободи, подавам оставка. Явно вече не мога да въздействам върху тренировъчния процес и трябва да има нов треньор. Ние не се противопоставихме, не спечелихме нито едно единоборство. Не направихме и един фаул. Не упреквам футболистите, може би лошо ги тренирам, лошо ги нареждам, затова поемам вината. От ръководството не съм чул лоша дума, не мога да кажа нищо против тях. Никога не съм бил обвиняван от тях”, заяви Диян Петков.

“Няма смисъл да стоя, още на полувремето им казах на момчетата в съблекалнята. Надявам се да няма бойкот, поне срещу мен не виждам основание за това. Аз като футболист все пак обичам Локомотив (София) и се раздавах. Затова не искам да оставам и да срамя името и емблемата на клуба. Миналата година в много тежка ситуация все пак стигнахме донякъде. Това, което правим сега...нямам думи. Ако едностранно прекратя договора, трябва да плащам неустойка. Надявам се да приемат оставката ми”, допълни треньорът.

“Трябва да се направят промени, да се привлекат млади хора и да се обиграе отбор за догодина или след това. За тази година е ясно, че няма как да се класираме дори и за четворката. Трябва обаче да има хора, които искат да играят. Днес ще ви кажа, че единственият човек, който ми направи кеф, е Сашо Манолов. Аз съм виновен, че не го налагах, пазех го, мислех, че опитните ще свършат работата”, завърши Диян Петков./БЛИЦ