Треньорът на новия член на "А" група Любимец Веселин Великов сподели очакванията и плановете си за своя тима и участието във футболния елит на България. Младият специалист изигра една от ключовите роли, довели до спечелването на историческата промоция. Великов обаче сподели, че се притеснява, че ще води отбор в "А" група, тъй като от едва половин година е в треньорския занаят.

„Никой не ни слагаше в сметките, но понякога така се получава. Направихме много лош първи полусезон. Три-четири нови попълнения вдигнаха класата на отбора през втората половина от сезона. Привлякохме Мартин Димов, Венци Йорданов, Самир Аясс и Димитър Воденичаров. Най-силното оръжие на нашия отбор бе колективът. Никой не можем да отличим и трябва да отдадем заслуженото за това, че постигнахме 10 победи, две равенства и само една загуба през втория полусезон", коментира Великов при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

Треньорът на "дините" коментира обновения формат на „А" група. Както вече стана ясно, след като тимовете си разменят по едно домакинство, ще последват плейофи, където заелите място в горната половина на таблицата ще се борят за титлата, а тези от втората - за оцеляването.

„За плейофите не мога да кажа дали е правилно решението. Като футболист с Марек съм играл такива плейофи и за нас беше добре, защото от изпадащ отбор се изкачихме доста нагоре", сподели Веселин Великов.

„Притеснявам се, че ще трябва да водя отбор в „А" група. Едва от шест месеца работя като треньор. Разчитаме на млади футболисти, имаме само един, който е на 28 години. Всички останали са между 18 и 23 г. За мен това е пътят за развитието на футбола ни. Щом от 13 мача имаме 12 без загуба, значи момчетата имат желание и качества", коментира треньорът на "дините".

„В нашия регион има много хора, които искат да гледат футбол от "А" група. Не трябва такива големи центрове да остават без футбол - Хасково, Харманли, Свиленград. Те не разполагат с големи отбори и феновете им ще проявят интерес към нашето участие в първенството. Подготовката ни ще протече изцяло в България. Не знаем кой ще привлечем и кой ще освободим. Няма подписани договори засега, но съвсем скоро всичко ще е ясно", каза още Великов.