Националите по футзал играят днес последната си евроквалификация от турнира в благоевградската зала "Скаптопара". В 19:30 часа селекцията на Иван Стоилов се изправя срещу Гърция, като срещата ще бъде предавана пряко по Канал 3. Преди последните мачове България и Дания имат по 4 точки. От 17 часа "червения динамит" стартира срещата си с Гибралтар.

"Надявам се да успеем да покажем максимума от възможностите си, въпреки натрупаната умора", коментира треньорът Иван Стоилов пред БЛИЦ.

"Не сме в много изгодна позиция за първото място в групата, но за мен е най-важно да имаме облик и да играем добре. Ако успеем да победим Гърция, ще е чудесно. Надяваме се също така Дания да не спечели срещу Гибралтар. Това обаче много трудно би се случило. По-скоро имаме шанс да продължим напред в квалификациите като най-добър втори", добави селекционерът на България.

Победителят от групата ни ще се класира за следващата фаза на евроквалификациите. Заелият второ място отбор с най-добри показатели между всички шест групи в предварителния кръг, също ще вземе квота за основните квалификации по пътя към Евро 2016 в Белград.