"Този отбор на Северна Ирландия върви в правилната посока". Това заяви днес селекционерът на тима Майкъл О’Нийл преди мача с България, който е утре от 21:45 часа на стадион "Уиндзор Парк" в Белфаст.


"Една домакинска победа би означавала, че вече имаме седем точки и би ни поставила над България. Но независимо дали сме първи в групата, или не, най-важното е да продължим да напредваме като отбор. Хората ще се съсредоточават върху резултата, но аз гледам по-дълбоко от това и ще приема всичко като позитивно израстване", добави той, цитиран от БТА.

Докато този млад отбор на Северна Ирландия продължава да се развива, О'Нийл вижда дългосрочен прогрес, дори ако резултатите не винаги са налице в краткосрочен план.

"Имаме скорост от двата фланга с Джамал Люис и Конър Брадли. В момента вероятно функционираме малко по-добре отдясно, отколкото отляво, така че има работа за вършене. Искаме да играем бързо, но също и със спокойствие, така че ще извлечем много положителни неща от нашия стил. Определено сме разочаровани, че не отбелязахме срещу Беларус, но идва нов мач. Като цяло това е типът отбор, който искаме да бъдем", обясни О'Нийл. 

"Доволен съм от младия ни вратар Пиърс Чарлс, който нямаше кой знае колко сериозна работа, но качествата му са безспорни. Също така работихме упорито и със системата на игра, бяхме последователни с това как изграждаме играта с трима в защита, как се опитваме да работим по модели на игра с две десетки зад един нападател или обърнат триъгълник на халфовата линия", каза още треньорът.