Струмска слава победи кандидат участника в Първа лига Септември (София) насред столицата с 2:0 в изминалия кръг от Втора лига. Успехът може би изненада повечето футболни хора, но не бе никаква изненада за старши треньора на тима от Радомир Владимир Димитров.

„Когато играем без мисъл за точки и с настроение, се получават нещата. За мен успехът ни не е никаква изненада, защото аз знам какво могат моите футболисти. По една или друга причина в някои мачове не показаха пълния си потенциал, но аз в никакъв случай не смятам, че моите момчета са по-лоши футболисти от тези в Септември. Просто условията в Септември са по-добри! От всяка една гледна точка – финансова, организационна, като база и т.н. Но това прави нашата победа още по-приятна“, коментира треньорът на Струмска слава Владимир Димитров пред клубния сайт.

„Мачът беше на всяка цена за Септември, защото сега два кръга преди края ситуацията в челото придоби доста интересен вид. Нашето агресивно поведение от първата минута, огромното желание и това, че ние не играем за нищо, а просто за имената си и за удоволствие, явно обърка софийския отбор. Те не очакваха такъв отпор от наша страна“, добави наставникът на тима от Радомир.

На въпрос, тази победа може ли да окаже влияние върху избора му относно лятната селекция и промени в състава, които ще направи, специалистът каза: „На всички играчи познавам качествата от дълго време, така че от един мач не е редно да бъдат правени генерални изводи. Когато казвам, че някои не показаха пълния си потенциал до момента, имам предвид следното – Цветомир Вачев все още не бе достигнал нивото от зимните контроли. Но срещу Септември игра страхотно и в дефанзивен план, вкара гол и направи асистенция. Евгений Илиев също се представи силно в дефанзивен план, защото и двамата имаха резерви в тази фаза на играта.“

„Много хора ме попитаха след мача – „Вие за кого играете?“. Колкото и да звучи като клише, ние играем, за да трупаме самочувствие и да утвърдим имиджа си на отбор, с който всеки във Втора лига трябва да се съобрязава. За тези 7 години показахме, че всички трябва да се съобразяват със Струмска слава. Ако погледнем в миналите години, мога да ви кажа, че ние сме черна котка на Монтана – един от най-стабилните отбори, който почти всеки сезон е фактор в първенството. Същото важи и за представянето ни срещу Локомотив (София). Някои футболни „специалисти“ очакваха, че няма да играем срещу Септември, но очакванията им не се сбъднаха“, каза още треньорът.

На въпрос, какво очаква от тима в последните два кръга, в които тимът е домакин на Добруджа и гост на Марек, Владимир Димитров отговори: „Имаме два финала до края! Два финала, в които да покажем, че ние с нищо не отстъпваме на първите пет отбора пред нас в класирането. Сега погледнато от ситуацията, в която сме, няма как да не съжаляваме за някои пропуснати мачове и точки, но нека бъдем реалисти – нямаме нито условията, нито потенциала за нещо по-голямо и това, което правим би трябвало да е гордост за всички радомирци.

Когато говорим за нашия град, истината е, че кметът на Радомир Кирил Стоев продължи линията на предишния кмет, защото няма как да отрека и неговите заслуги. Линията за надграждане като условия за работа, а това е похвално. Защото много малко от кметовете дори на много по-големи градове обръщат достатъчно внимание на спорта и културата, а това пагубно за младите хора.“.

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024