Треньорът на ЦСКА Даниел Моралес заяви, че при победа в утрешното гостуване на Йънг Бойс в мач от група „А“ на Лига Европа „червените“ може да се борят за класиране на 1/16-финалите на турнира.

„Отиваме с амбицията да играем добър футбол. Мачът с Рома показа много позитивни неща. Видяхме колективен дух, отборна игра, този отбор трябва да показва постоянство с този дух. Това беше добър пример за предстоящата среща срещу Йънг Бойс“, каза Мораес преди отпътуването за Берн..

„Това е трети кръг. Мисля си, че ако излезем победители в Швейцария, имаме шансове за класиране напред. Остават още мачове, но това ще ни даде възможност да направи крачка напред и да се борим за първите места в групата“, допълни 44-годишният специалист.

„Групата е голяма. Жеферсон остава в България, както и Димитър Евтимов. Митко не се чувства добре. Петър Занев също ще остане тук. Проведох разговор с него и той ще остане, за да се излекува“, сподели Мораес.

„Днес имаме тренировка на изкуствен терен. По-различно е. Топката върви по-бързо, но момчетата са играли на изкуствена трева. Това е предимство за домакините, но ни не се съобразяваме с това. По принцип се говори, че на изкуствен терен има повече травми, но както виждате може да се случат навсякъде. Това е последно поколение изкуствена трева, която е разрешена от УЕФА и не мисля, че ще повлияе на крайния резултат“, добави треньорът на ЦСКА.

„Йънг Бойс е шампион на Швейцария. Отборът играе атрактивен, силов и бърз футбол. Използват всички възможности на големия си терен. Ние трябва да се приспособим“, призна Даниел Моралес.

Мачът Йонг Бойс - ЦСКА е от 22 часа утре.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа