Трета загуба в първенството на Югозападната "В" група допуснаха футболистите на ОФК Пирин, които продължиха неубедителното си представяне извън Благоевград. "Орлетата" отстъпиха с минималното 0:1 на опашкаря Витоша (Долна Диканя). Домакините надделяха с гол на Петър Петров в 65-ата минута.

Срещата се игра на изключително тежък, неравен и нестандартен терен, който категорично не отговаря на каквито и да било изисквания за нормалното протичане на футболна среща, било и от аматьорската "В" група, пише на сайта на благоевградския клуб.

"Орлетата" започнаха мача по-силно и натиснаха съперника, но до положения за гол почти не се стигаше, най-вече заради невъзможността топката на спази правилна траектория. В 6-ата минута "зелените" успяха да отбележат абсолютно редовен гол чрез Костов, отменен за несъществуваща засада. Веднага след това Стоев стреля опасно от 25 метра, но топката премина покрай гредата.

В 28-ата минута отново Костов имаше възможност да отбележи, но ударът му бе избит от вратаря на домакините. В 38-ата Кацимерски изпълни добре фаул, който мина на милиметри от горната греда.

Втората част отново започна с натиск на "орлетата", но противно на логиката домакините отбелязаха гол в 65-ата минута, след удар от над 30 метра на Петър Петров.

Малко преди това, срещата се изнерви изключително много, като моментално след спряла игра заради контузен футболист на Долна Диканя, играч на Пирин изрита топката по посока на противниковия отбор с цел да им върне притежанието, но неразбралият Хаджииванов я подгони и излезе сам срещу вратаря на домакините, но за щастие пропусна. В създалата се конфузия двата отбора се хванаха за гушите, но до по-сериозен инцидент не се стигна.

До края на срещата благоевградчани нападаха хаотично, като удари към вратата на Витоша отправиха Ризов, Даскалов и Костов, но до по-сериозно голово положение не се стигна.

След издънката Пирин е на 5-ото място с 16 точки, лидер е Марек (Дупница) с 24, вторият Витоша (Бистрица) има 22.

Следващата среща на "орлетата" е домакинство на Рилски спортист (Самоков) - идната неделя от 16:00 часа.
Съставът на Пирин от гостуването в Долна Диканя: Димитров, Таиров, Сандев, Иванов, Стоев, Кацимерски, Григоров, Хаджииванов, Даскалов, Костов и Гълъбов. След почивката в игра се появиха Ризов, Шиндов и Янков.