Резултатите на Левски или по-скоро липсата на успешни такива отново станаха причина за слухове около "Герена". След равенството 1:1 срещу Локомотив (Пловдив) на дневен ред е раздялата със Стойчо Стоев. Ще има ли такава и какво се случва в клуба? БЛИЦ СПОРТ откри достатъчно високопоставени ръководители в клуба, които казаха, че "на този етап не е обсъждана смяната на Стойчо Стоев". Георги Иванов-Гонзо още след мача в Пловдив също коментира, че треньорът няма да бъде уволняван. Често пъти обаче категорични и крайни мнения на шефове са "увисвали" във въздуха и се случва точно обратното. А май и този път ще се случи точно това...

Ситуацията на "Герена" е следната. Една част от ръководството смята, че Стойчо Стоев трябва да бъде уволнен, а на негово място да бъде назначен Велислав Вуцов. Доводите са, че Вили е напълно противоположен образ на Стоев - ексцентричен, енергичен, демонстрира хъс и съвсем друго поведение, което се харесва на мнозина левскари. А и по-важното, харесва се на достатъчно отговорни и важни фактори в управлението на клуба. Идеята на привържениците на Вуцов е да бъде той, за да "съживи" обстановката вместо Стоев, който постоянно е критикуван, че е тих, скромен и сякаш нищо не го интересува. Друга част от ръководството са твърдо против треньорска рокада и застават зад Стойчо Стоев. По непотвърдена информация единият от тях е Иво Тонев.

Любопитна е позицията на двете фенски структури в Управителния съвет - Националния клуб на привържениците и Тръст "Синя България". По-рано те обявиха, че са против Велислав Вуцов и без тяхното съгласие няма как да се пристъпи към каквито и да е промени. Говори се, че действията и заканите им обаче може бързо да претърпят промени. Според информация на БЛИЦ СПОРТ, която все още не е потвърдена, е възможно днес да има среща на високо ниво в Левски, след която да станат ясни много неща. Има вариант, при който и Георги Иванов-Гонзо да бъде засегнат. Ако Стойчо Стоев бъде уволнен, възможно е и спортният директор да приключи престоя си на "Герена" заради евентуално назначение на Велислав Вуцов.

Едно е ясно - в този момент има сериозен разнобой в ръководството. Една част настоява за уволнения заради слабите резултати, а друга - да бъде дадено време и още един шанс на настоящия спортно-технически екип.
ЕКИП НА БЛИЦ