Три клуба от Серия „А“ напират за юношеския национал Георги Купенов, обявиха италианските медии. Информациите се позовават на журналиста Джанлука ди Марцио, който е обявил на собствения си сайт, че Сампдория, Удинезе и Аталанта се интересуват от защитника на „Ботев“ (Пловдив).
 
18-годишният бранител няма официален мач за първия отбор на „канарчетата“, въпреки че попадаше в групата за някои мачове от „А“ група. Въпреки че вече е пълнолетен, Купенов още няма професионален договор с „жълто-черните“. Очаква се това да стане скоро, но възможност за кариера в Серия „А“ може да накарат таланта да размисли за контракта с „Ботев“ (Пловдив).
 
Купенов в неделя се отличи с победен гол за националния отбор на България до 19 години, след като в края на контролата с Македония разписа с глава за успеха с 2:1.
 
Интересът на Сампдория към Георги Купенов не е новост, тъй като имаше подобен и през зимата. Удинезе и Аталанта се появяват за първи път като вероятност за българския национал. И двата клуба са известни със силните си школи. В „зебрите“ от Удине вече има един български талант – Антонио Вутов.