Бившият нападател на ЦСКА Еуген Трика обяви, че на Стяуа ще бъде много трудно срещу българския тим в плейофите на Лига Европа. Трика, който игра няколко години на “Българска армия”, ще бъде един от съветниците на букурещкия гранд преди мачовете с “червените” и предупреди, че “армейците” имат много вярна и организирана публика.
 
“Мина известно време, откакто не съм в България. Знам много за тамошния футбол и честно казано, няма изявен фаворит в този сблъсък. Хубаво е да сме оптимисти за Стяуа, но по-добре да разучиш основно противника. Ще бъде интересно и трудно, и за двата отбора. Румънският футбол е по-силен от българския и затова Стяуа има леко предимство”, заяви Трика пред “Газета Спортурилор”.
 
“За да се поздрави с успех, румънският тим трябва да спечели поне с два гола разлика в първия мач, в който е домакин. За Стяуа определено е негатив, че няма да играе на своя стадион. Българските фенове са фанатици. Когато напълнят стадиона, правят страхотна атмосфера. Според мен, фенове на ЦСКА са по-бурни от тези на Стяуа”, коментира бившият играч на ЦСКА и Литекс.
 
“За Милен Радуканов знам, че е играл в Румъния. Бил е преводач на Йоан Андоне, преди да поеме отбора. Той е добър треньор, говори румънски, и мисля, че знае достатъчно за Стяуа. ЦСКА винаги се бори за трофеите в България, това е традицията. 31 титли в България със сигурност означават, че това е силен тим. В България ЦСКА е това, което е Стяуа за Румъния. Шансовете са изравнени и няма ясен фаворит,” твърди Еуген Трика./БЛИЦ