Елитният Спартак (Варна) се раздели с трима играчи. Георги Бабалиев, Мехмет Сабри и Ибрям Ибрям ще продължат развитието си в други отбори, обяви официалният сайт на „соколите“.

Ибрям Ибрям беше част от състава на варненци от през целия път на тима от „В“ група до елита, като бе основна част от защитния вал в първия си сезон. В професионалния футбол изигра 29 срещи, а също така помогна за развитието на втория отбор на клуба.

Мехмет Сабри акостира във Варна в зимната пауза на сезон 2021/22 и веднага се превърна в основна фигура в нападението на отбора след влизането в „Б“ група и в срещите от Елита. Мечката, както всички го наричат, игра на няколко позиции, с което помогна на отбора да спечели промоция за елита. В професионалния футбол Сабри взе участие в 43 двубоя на Спартак, в които се разписа като голмайстор 6 пъти, асистирайки 4 пъти на свои съотборници за попадения.

Георги Бабалиев се присъедини към клуба през лятото на 2021 година. Бабалиев бе сред най-дейните нападатели на отбора и заедно с останалите млади състезатели оформиха силно нападение, с което безпроблемно бе спечелена промоция за Първа лига. Той записа общо 43 срещи за Спартак, в които се разписа 6 пъти, реализирайки и 4 асистенции на сметката си.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023